0614453614

Beta Bijles de Kempen heet vanaf nu Beta Bijles de Peel. Ga na www.betabijlesdepeel.nl voor meer informatie.

Over mij

Foto van Mariska Hendriks tijdens het studerenMijn naam is Mariska van Rijsbergen. Na de middelbare school ben ik Technische Natuurkunde gaan studeren aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Toen ik daar mijn diploma behaald had, ben ik begonnen aan de master ‘Applied Physics’ (Toegepaste Natuurkunde) op de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens de afstudeerstage in het laatste jaar heb ik wegens persoonlijke omstandigheden de studie moeten afbreken. Hierna heb ik besloten om aan de slag te gaan als bijlesdocente.

 

Ook in het persoonlijk leven vind ik het erg leuk om kinderen en middelbare scholieren enthousiast te maken voor de wetenschap en techniek. Daarom heb ik naast mijn studie 4,5 jaar lang vrijwilligerswerk gedaan voor Technika 10 Veldhoven, waar ik techniekles gaf aan meiden tussen de 10 en 12 jaar. Daarnaast heb ik de leiding gehad over ScienceLab, een wetenschapscursus voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Voor deze cursus heb ik ook het lesmateriaal ontwikkeld.

 

Ondertussen geef ik al enige tijd geef ik bijles aan middelbare scholieren. Het is leuk en motiverend om te merken dat leerlingen enthousiast worden voor de exacte vakken door de manier waarop ik ze bijles geef. Mede daarom heb ik besloten om hiervan mijn werk te maken.

 

In 2017 en 2018 heb ik enige tijd gewerkt als auteur voor twee lesmethoden voor natuurkunde (‘Systematische Natuurkunde’ en ‘Newton’. Hiervoor schreef ik opgaven voor de bovenbouw van havo en VWO.